آغاز کشت نشایی پایلوت ذرت دانهای پس از برداشت برنج در صومعهسرا
روز چهارشنبه24 مردادماه 1403 با حضور آقای دکتر صالحمحمدی رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان گیلان، خانم دکتر حسینی رئیس موسسه تحقیقات برنج کشور، آقای دکتر محمد ربیعی رئیس بخش اصلاح و تهیه بذر موسسه تحقیقات برنج کشور، رئیس جهاد کشاورزی شهرستان صومعه سرا، مدیر زراعت استان، مدیریت هماهنگی ترویج و جمع زیادی از کارشناسان زراعت و ترویج استان و کشاورزان پیشرو، عملیات کشت ذرت دانهای به مساحت حدود 6000 متر در شهرستان صومعهسرا انجام شد. در این پایلوت کشت ذرت به دو روش مستقیم و نشایی انجام شد که در روش مستقیم، کشت ذرت دانهای در شالیزار بهروش بدون خاکورزی انجام شده که از مزایای آن پایداری اکوسیستم شالیزار میباشد. در این مراسم آقای دکتر محمدی در سخنانی هدف از کشت نشایی ذرت را کاهش طول دوره رشد و حداکثر استفاده از عرصههای کشاورزی بیان نمودند. در ادامه خانم دکتر حسینی هدف از توسعه کشت محصولات دوم در شالیزار را افزایش بهرهوری و کسب درآمد بیشتر برای کشاورزان بهمنظور پایداری تولید برنج اعلام کردند. بنابراین توسعه ضریب نفوذ این رقم میتواند به افزایش تولید برنج کمک کند.
موسسه تحقیقات برنج کشور