هم‌افزایی پژوهش و ترویج برای جهش تولید برنج؛ تأکید بر پایش مستمر مزارع

۳۱ خرداد ۱۴۰۵ | ۰۷:۵۱ کد : ۱۸۸۳۶ اخبار
تعداد بازدید:۲
هم‌افزایی پژوهش و ترویج برای جهش تولید برنج؛ تأکید بر پایش مستمر مزارع

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، نشست تخصصی برنامه‌ریزی فعالیت‌های آموزشی و ترویجی مؤسسه در راستای تحقق شعار سال سازمان تحقیقات، آموزش و ترویج کشاورزی، روز  چهارشنبه27 خرداد 1405 با حضور دکتر عبادی، رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور، رؤسای بخش‌های تحقیقاتی و رابط ترویج مؤسسه برگزار شد.

در این نشست، راهبردها و برنامه‌های اجرایی مؤسسه برای ارتقای اثربخشی فعالیت‌های آموزشی و انتقال دانش فنی به بهره‌برداران بخش برنج مورد بررسی قرار گرفت. دکتر عبادی با تأکید بر اهمیت نقش آموزش و ترویج در افزایش بهره‌وری و پایداری تولید برنج، سه برنامه محوری مؤسسه شامل «طرح جهش تولید برنج»، «سایت‌های الگویی برنج» و «محقق معین» را از مهم‌ترین بسترهای تقویت ارتباط مؤثر میان پژوهش و عرصه تولید دانست.

رئیس مؤسسه تحقیقات برنج کشور با اشاره به ضرورت حضور هدفمند محققان در مناطق برنج‌خیز اظهار داشت: اجرای برنامه‌های آموزشی و ترویجی باید بر اساس یک تقویم زمان‌بندی شده و متناسب با نیازهای زراعی هر منطقه انجام شود تا امکان پایش مستمر مزارع، شناسایی به‌موقع چالش‌ها و ارائه توصیه‌های فنی متناسب با شرایط مزرعه فراهم شود.

وی افزود: ارائه به‌هنگام دستورالعمل‌های فنی و انتقال یافته‌های پژوهشی به کشاورزان می‌تواند نقش مؤثری در مدیریت عوامل محدودکننده تولید، کنترل خسارت‌ها و بهبود عملکرد شالیزارها داشته باشد. از این‌رو، لازم است فعالیت‌های آموزشی با حضور مستمر کارشناسان و محققان در عرصه‌های تولید همراه باشد.

دکتر عبادی همچنین بر ضرورت انطباق برنامه‌های آموزشی با شرایط واقعی مزارع و زمان مناسب اجرای آنها تأکید کرد و گفت: اثربخشی آموزش‌های ترویجی زمانی محقق می‌شود که محتوا و زمان ارائه آموزش‌ها متناسب با نیازهای روز کشاورزان و مراحل مختلف رشد محصول باشد؛ رویکردی که می‌تواند بخش قابل توجهی از مشکلات فنی شالیزارها را کاهش داده و زمینه ارتقای بهره‌وری تولید برنج را فراهم سازد.

در پایان این نشست، بر هماهنگی بیشتر میان بخش‌های تحقیقاتی و ترویجی مؤسسه به منظور تسریع در انتقال دانش فنی و تحقق اهداف برنامه‌های ملی توسعه تولید برنج تأکید شد.

موسسه تحقیقات برنج کشور

آخرین ویرایش ۱۰ تیر ۱۴۰۵

نظر شما :