تغذیه اصولی شالیزارها و پیش‌آگاهی از بیماری بلاست در مدیریت تولید برنج

۲۲ تیر ۱۴۰۵ | ۰۷:۰۲ کد : ۱۹۵۳۹ اخبار
تعداد بازدید:۸۷
تغذیه اصولی شالیزارها و پیش‌آگاهی از بیماری بلاست در مدیریت تولید برنج

در راستای ارتقای دانش فنی بهره‌برداران و تقویت برنامه‌های آموزشی–ترویجی در قالب سایت‌های الگویی، کارگاه تخصصی «مدیریت تولید برنج» در دهستان گلسفید از توابع شهرستان لنگرود برگزار شد. این برنامه با هدف افزایش آگاهی کشاورزان، انتقال دانش کاربردی و بررسی چالش‌های موجود در مزارع شالیزاری منطقه اجرا گردید تا زمینه بهبود مدیریت زراعی و ارتقای عملکرد تولید فراهم شود.

در این رویداد علمی ترویجی، مریم خشکدامن محقق بخش گیاه پزشکی موسسه تحقیقات برنج کشور به عنوان مدرس دوره حضور داشتند و تازه‌ترین یافته‌های علمی و توصیه‌های فنی در زمینه مدیریت تولید برنج را برای شالیکاران منطقه تشریح کردند. در این کارگاه آموزشی توصیه های لازم در زمینه مدیریت تغذیه برنج به خصوص استفاده صحیح و به موقع از کودهای شیمیایی و مدیریت بیماری بلاست توصیه های لازم انجام شد.

در بخش پایانی کارگاه، کشاورزان به طرح پرسش‌ها و بیان مشکلات مزارع خود پرداختند. بر اساس بررسی‌های انجام‌شده، یکی از مهم‌ترین مشکلات مزارع منطقه، تغذیه نامناسب خاک و به‌ویژه ضعف در پنجه‌زنی برنج به دلیل مصرف نکردن کودهای فسفره یا استفاده از کودهای دارای درصد پایین ماده مؤثره فسفر تشخیص داده شد. در این راستا، به کشاورزان توصیه گردید برای بهبود وضعیت تغذیه گیاه در فصل زراعی جاری، از کودهای فسفره مناسب و به‌ویژه کودهای مایع فسفره بر اساس توصیه‌های فنی استفاده کنند. همچنین توصیه شد که جلوگیری از خسارت بیماری بلاست گردن خوشه، به پیش آگاهی بیماری بلاست توجه شود.

موسسه تحقیقات برنج کشور

آخرین ویرایش ۲۴ تیر ۱۴۰۵

نظر شما :