از مدیریت آفات تا راتون‌گیری در آموزش‌های تخصصی موسسه تحقیقات برنج کشور برای شالیکاران چابکسر

۲۰ مرداد ۱۴۰۵ | ۱۱:۲۸ کد : ۲۱۶۱۰ اخبار
تعداد بازدید:۲۰
از مدیریت آفات تا راتون‌گیری در آموزش‌های تخصصی موسسه تحقیقات برنج کشور  برای شالیکاران چابکسر

به گزارش روابط عمومی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، در راستای اجرای برنامه‌های آموزشی طرح جهش تولید، کارگاه آموزشی «مدیریت تلفیقی آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز برنج» روز ۱۸ مردادماه ۱۴۰۵ در شهرستان چابکسر با حضور دکتر آتوسا فرح‌پور حقانی، عضو بخش تحقیقات گیاه‌پزشکی مؤسسه تحقیقات برنج کشور، و با مشارکت جمعی از شالیکاران، کارشناسان و مروجان مدیریت جهاد کشاورزی شهرستان برگزار شد.

در این دوره آموزشی، اصول مدیریت تلفیقی عوامل خسارت‌زای برنج (IPM)، اهمیت پایش مستمر مزارع و راهکارهای علمی برای افزایش کارایی روش‌های کنترل آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز تشریح شد. همچنین بر نقش مدیریت به‌موقع مزرعه در کاهش خسارت، حفظ عملکرد و ارتقای پایداری تولید برنج تأکید شد.

در ادامه، مباحث مرتبط با کشت راتون، نحوه آماده‌سازی زمین برای راتون‌گیری و مدیریت آفات، بیماری‌ها و علف‌های هرز در کشت راتون ارائه و شرایط منطقه برای اجرای این کشت مورد بررسی قرار گرفت.

با توجه به تمایل کشاورزان منطقه برای اجرای کشت راتون، شرایط و محدودیت‌های موجود نیز بررسی شد. بر اساس مباحث مطرح‌شده، ضعف حاصلخیزی خاک و بروز علائم کمبود عناصر غذایی از جمله پتاسیم و فسفر در مزارع، همچنین پایین بودن دمای آب در اواخر فصل، از مهم‌ترین عوامل محدودکننده راتون‌گیری در منطقه عنوان شد.

در این کارگاه تأکید شد که با انجام آزمایش خاک، مدیریت تغذیه و تأمین به‌موقع عناصر غذایی مورد نیاز گیاه، استفاده از ارقام متحمل به سرما و همچنین ذخیره‌سازی آب در آب‌بندان‌ها پیش از آغاز آبیاری، می‌توان بخشی از این محدودیت‌ها را مدیریت و زمینه را برای توسعه کشت راتون در منطقه فراهم کرد.

موسسه تحقیقات برنج کشور

آخرین ویرایش ۲۰ مرداد ۱۴۰۵

نظر شما :